Skip to main content

Een tool gemaakt door experts én klanten

2021 was een belangrijk jaar voor ComplyNow. Eindelijk was het moment daar dat MyComplyNow, hét nieuwe compliance-platform, gelanceerd mocht worden. 

In dit artikel gaan we uitgebreid in op MyComplyNow en duiken we dieper in de redenen van ComplyNow om dit inmiddels razendpopulaire platform in het leven te roepen.

MyComplyNow

Wat is MyComplyNow? 

Waarschijnlijk kennen alle lezers MyComplyNow inmiddels wel. Echter, toch gaan we graag nog eens kort op de belangrijkste functies van het platform in.

Zoals in een recente blog over MyComplyNow duidelijk werd verwoord, is MyComplyNow dé plek voor een gemakkelijke naleving van de Wwft. Het platform is beschikbaar voor alle Wwft-plichtige branches, zoals bijvoorbeeld accountants, advocaten, banken, betaalinstellingen, makelaars en notarissen.

MyComplyNow bevat handige workflows waarmee instellingen op één plek stap-voor-stap het cliëntenonderzoek doorlopen. Allemaal in één tabblad, voor optimale gebruiksvriendelijkheid. Op het platform worden de uitkomsten van het cliëntenonderzoek vanzelf opgeslagen en wanneer nodig gemonitord.

Naast de workflows voor het uitvoeren van cliëntenonderzoeken, bevat MyComplyNow ook enkele aanvullende tools en diensten die aansluiten bij Wwft-verplichtingen buiten het cliëntenonderzoek om. Denk hierbij bijvoorbeeld aan hulpmiddelen voor het opstellen van een Wwft-beleid, een archief voor het automatisch naleven van de bewaarplicht, en een leerlijn waarmee periodiek wordt getoetst of aan de opleidingsverplichting wordt voldaan.

Mijn cliënten

Waarom MyComplyNow?

Maar hoe is dit platform precies tot stand gekomen? Hoe is ComplyNow erin geslaagd om precies te bouwen waar de klant behoefte aan had? De onderstaande drie redenen stonden centraal toen de experts van ComplyNow besloten het platform te ontwikkelen.

Op verzoek van het mkb

De eerste reden en inspiratie voor het ontwikkelen van MyComplyNow was de klantbehoefte. MyComplyNow werd namelijk niet alleen door de experts van ComplyNow ontwikkeld, maar ook door de suggesties en betrokkenheid van de klant

Voornamelijk veel mkb-bedrijven klopten bij ComplyNow aan met de vraag om meer hulpmiddelen te ontwikkelen voor de naleving van de Wwft. Er bestonden destijds enkele tools voor de uitvoering van losse onderdelen van de Wwft, maar voor de meeste Wwft-gerelateerde taken stond het mkb er alleen voor.

Waarom kwam deze vraag nu specifiek van mkb-bedrijven? De grotere Wwft-plichtige instellingen hadden met hetzelfde probleem te maken, maar beschikken in sommige gevallen over voldoende budget en kennis om zelf een platform te bouwen waarin compliance-medewerkers hun cliëntenonderzoeken uitvoeren. De directe noodzaak voor extra hulpmiddelen bestond hier dus minder.

Dit betekent echter niet dat MyComplyNow voor deze bedrijven niet interessant is. Door over te stappen op MyComplyNow besparen ze aanzienlijk in onderhoudstijd- en kosten, én kunnen ze rekenen op de allernieuwste functionaliteiten. Terwijl ze namelijk budget en technische kennis in huis hebben, ontbreekt vaak de expertise op het gebied van de Wwft én de tijd om het platform bij elke wetswijziging aan te passen. Dit maakt een eigen platform duur, bewerkelijk en relatief foutgevoelig.

Alles op één plek

Zoals hierboven al kort beschreven, bestond er een sterke behoefte aan tools en hulpmiddelen voor het uitvoeren van alle werkzaamheden die de Wwft met zich meebrengt. Met deze behoefte in beeld, wilde ComplyNow echter nog één stap verder gaan. Dit deed het team door alle benodigde hulpmiddelen niet alleen te ontwikkelen – maar ook op één plek onder te brengen.

Vóór de ontwikkeling van MyComplyNow voerden de meeste instellingen hun Wwft-gerelateerde taken uit in losse tools en documenten. Een PEP-check in één tabblad, een risicobeoordeling in een formulier, een mapje met identificatiebewijzen, een losse Country Check, een reminder voor monitoring en ga zo maar door. 

Om deze onoverzichtelijke werkwijze op te lossen of te voorkomen, bevat MyComplyNow alles wat nodig is voor de naleving van de Wwft op één plek. Dit betekent één tabblad, één wachtwoord, geen rondslingerende formulieren, veel minder fouten en een enorme tijdsbesparing. 

Gebruiksvriendelijkheid en automatiseren

Last but not least, een reden die sterk samenhangt met de voorgaande reden: gebruiksvriendelijkheid. 

Iedereen heeft het druk! Niemand zit te wachten op de extra compliance-werkzaamheden die buiten het normale takenpakket vallen. Cliëntenonderzoeken, de opleidingsverplichting, beleid en risicomanagement en een melding ongebruikelijke transactie (MOT) kosten tijd en zijn zonder de juiste tools niet altijd gemakkelijk uit te voeren. 

Om het de gebruiker zo makkelijk mogelijk te maken, bevat MyComplyNow de laatste digitale mogelijkheden en zoveel mogelijk automatisering. Ook bij compliance-werkzaamheden kan tegenwoordig vrijwel alles snel, gestroomlijnd, online én deels automatisch. Hier speelt MyComplyNow slim op in, om zo de gebruiker zoveel mogelijk te ontzorgen. 

Interesse in MyComplyNow? 

We zijn enorm trots op alle mogelijkheden en functionaliteiten van MyComplyNow. De feedback is zeer positief en we zijn blij dat het nieuwe platform onze klanten het gemak biedt waar we op hoopten.

 MyComplyNow uitproberen? 

Maak nu gratis een account aan!

Wilt u ook aan de slag? Log dan snel in op MyComplyNow of maak gratis een account aanHeeft u hulp nodig? Neem dan gerust contact met ons op voor vragen of een vrijblijvende kennismaking.

ComplyNow

ComplyNow

Bedankt voor het lezen van een artikel van ComplyNow. Heeft u vragen of opmerkingen? U kunt ons bereiken op 088 600 1400 en via [email protected].