MyComplyNow logo

Bij ComplyNow geloven we dat het naleven van de Wwft niet moeilijk hoeft te zijn. Met de hulp van de meest geavanceerde tooling is integere bedrijfsvoering voor iedereen beschikbaar. 

Hét Compliance platform

Voldoen aan de Wwft? Dan heeft u met diverse uitdagingen te maken. Zo voert u cliëntenonderzoeken uit, bewaart u de uitkomsten hiervan in uw dossier en meldt u ongebruikelijke transacties. Bent u een trustkantoor? Dan worden uw Wwft-gerelateerde verplichtingen bovendien aangevuld met enkele verplichtingen uit de Wtt. 

MyComplyNow is een compleet, gebruiksvriendelijk en innovatief platform dat het naleven van wet- en regelgeving makkelijk maakt. Het bevat alle benodigde workflows, hoogwaardige data en formulieren in één online omgeving, waarin al uw dossiers automatisch en veilig (volgens de regels van de AVG) worden opgeslagen. MyComplyNow is ingericht voor het controleren van zowel organisaties als natuurlijke personen.

MyComplyNow Login

Mijn cliënten

MyComplyNow helpt u bij het doorlopen van uw cliëntenonderzoeken en bij het correct opslaan van de uitkomsten hiervan. Afhankelijk van de status van de relatie, wordt een dossier opgeslagen als ‘in behandeling’, ‘actief’ of ‘gearchiveerd’. 

 • Is de relatie nog geen klant, maar is het cliëntenonderzoek lopende? Dan staat deze geregistreerd als ‘in behandeling’. 
 • Gaat het om een actieve relatie, zoals een klant waarvan een woning in de verkoop staat? Dan wordt deze actief’ opgeslagen. Dit betekent dat ons systeem continu blijft monitoren of de cliënt negatief in de media verschijnt, een PEP-hit genereert of op een relevante sanctie- of waarschuwingslijst genoemd wordt.
 • Gaat het om een eenmalige transactie of wordt de relatie met de cliënt beëindigd? Dan kunt u het cliëntenonderzoek direct ‘archiveren’. Een gearchiveerde cliënt wordt niet gemonitord en mag na vijf jaar (of een andere termijn naar wens en wetgeving) verwijderd worden. 
MyComplyNow Mijn cliënten
MyComplyNow Wwft check

Wwft Check

De Wwft Check vormt de kern van het cliëntenonderzoek. Met deze check gaat u na of uw cliënt of relatie een verhoogd risico op witwassen of de financiering van terrorisme met zich meebrengt. De check controleert binnen enkele seconden of een persoon of organisatie:

 • Op internationale sanctielijsten voorkomt
 • Voorkomt in internationale opsporingsberichten
 • Op waarschuwingslijsten voorkomt
 • Kan worden gekwalificeerd als een PEP (Politically Exposed Person)
 • Negatief in de media is verschenen

Na het uitvoeren van de Wwft Check slaat u het resultaat op als PDF, om dit vervolgens bij het dossier te voegen.

Maakt u gebruik van onze complete MyComplyNow workflow, dan worden de resultaten van uw Wwft Check automatisch opgeslagen en gekoppeld aan het cliëntdossier.

Country Check

Doet u zaken met een buitenlandse partij of is het gebruikte vermogen afkomstig uit het buitenland? Dan bent u verplicht te onderzoeken of het desbetreffende land Wwft-gerelateerde risico’s met zich meebrengt.

In onze Country Check vult u simpelweg het te onderzoeken land in, waarna u direct alle benodigde informatie te zien krijgt. De innovatieve tool biedt een overzicht van de belangrijkste bronnen van informatie over risico’s met betrekking tot sancties, witwassen, terrorismefinanciering en/of corruptie per land. Hierbij bundelen wij 300 belangrijke bronnen, zoals FATF, CPI-index, OFAC, EU- en VN-sanctielijsten.

Een zoekopdracht op Country Check resulteert in een scorebalk die precies laat zien hoe hoog het risico per land wordt ingeschat. Ook kunt u de laatste ontwikkelingen volgen via de Negatieve Media Check op landniveau en kunt u uw eigen beoordeling toevoegen. Zo heeft u alle informatie bij elkaar in één document.

Met MyComplyNow maakt u gebruik van de Country Check als onderdeel van een gebruiksvriendelijke workflow voor al uw cliëntenonderzoeken. Meld u snel aan voor MyComplyNow om direct aan de slag te gaan. 

MyComplyNow Country check
MyComplyNow iDIN

iDIN

Met iDIN verifieert u de gegevens van uw cliënten gemakkelijk in de veilige en vertrouwde online omgeving van hun eigen bank.

In iDIN:

 • Ziet de cliënt precies welke gegevens u opvraagt. Deze worden vervolgens pas doorgegeven nadat de cliënt daar uitdrukkelijk goedkeuring voor geeft.
 • Worden alleen noodzakelijke persoonsgegevens verstrekt. U krijgt geen inzage in financiële gegevens, zoals saldo- en betaalgegevens.
 • Worden gegevens altijd veilig versleuteld verzonden. Hierdoor is iDIN net zo veilig en betrouwbaar als internetbankieren en iDEAL-betalingen.
 • Wordt privacy gewaarborgd. Gegevens over het gebruik van iDIN worden door de bank en ComplyNow niet voor commerciële doeleinden gebruikt of doorverkocht aan derden.

Wilt u uw verificaties liever niet op afstand uitvoeren? Dit is natuurlijk niet verplicht. U kunt er ook voor kiezen om uw relatie gewoon in persoon te verifiëren.

Ook wanneer u gebruik maakt van onze complete MyComplyNow workflow, bent u vrij om in plaats van een iDIN-verificatie een kopie van een identificatiebewijs toe te voegen.

De Online Client Screening

In samenwerking met Web-IQ bieden we de Online Client Screening aan. Met behulp van deze slimme check is het nu mogelijk om online zoekopdrachten uit te voeren die nóg meer informatie naar boven halen dan de reguliere zoekopdracht in bijvoorbeeld onze voormalige Media Check. Bovendien worden de resultaten in een Online Client Screening gescand op relevantie, waardoor alleen bruikbare resultaten worden weergegeven. 

Een check met de Online Client Screening is een belangrijk onderdeel van uw cliëntenonderzoeken. 

Uiteraard zit de Online Client Screening ingebouwd in onze MyComplyNow workflow. Heeft u interesse in een centraal systeem waarin u het volledige cliëntenonderzoek stap-voor-stap doorloopt? Meld u dan snel aan voor MyComplyNow of neem contact met ons op voor meer informatie. 

MyComplyNow OCS
MyComplyNow Bedrijf check

Bedrijf Check

In samenwerking met Graydon bieden wij u UBO-checks en toegang tot het UBO-register. Deze check is zowel los als binnen de workflow van MyComplyNow beschikbaar. Alle uitkomsten worden veilig op ons platform opgeslagen. 

De Bedrijf Check is ingebouwd in onze complete MyComplyNow workflow, maar kan ook als losse functie worden geraadpleegd.

Wwft Handboek

Om aan uw beleidsplicht te voldoen en al uw documentatie op orde te hebben, is het aan te raden om gebruik te maken van ons Wwft handboek.

Het ComplyNow Wwft handboek heeft twee belangrijke functies:

 • Het geeft uitleg over de Wwft, de bijkomende verplichtingen en het benodigde beleid.
 • Het bevat een handige template waarmee u gemakkelijk uw eigen gepersonaliseerde beleid opstelt.

U kunt het handboek gemakkelijk inzien en invullen in uw MyComplyNow-omgeving. Heeft u hulp nodig? Neem gerust contact met ons op, dan helpen wij u hierbij.

Kwaliteit en flexibiliteit

Bij ComplyNow staan kwaliteit en flexibiliteit centraal. We werken dan ook hard om onze tools en diensten constant te blijven verbeteren en staan altijd open voor feedback van onze klanten. 

Heeft u specifieke wensen?

We weten bij ComplyNow als geen ander dat elke instelling anders is. Past de standaard workflow niet helemaal bij uw organisatie en ziet u de stappen graag anders? Alles is mogelijk. We gaan graag met u in gesprek om onze tools precies aan te passen aan uw wensen.

MyComplyNow logo

 

In één keer klaar met de Wwft?

Met Wwft Compleet, hét abonnement voor de naleving van de Wwft, bent u volledig Wwft-compliant. U heeft niet alleen onbeperkt toegang tot de Wwft cliëntenonderzoek- en review workflows in MyComplyNow, maar maakt ook gebruik van alle andere services die u nodig heeft om de Wwft na te leven. 

En dat voor slechts 75 euro per maand, exclusief btw! 

Interesse? Klik hier voor meer informatie!

Veelgestelde vragen (FAQ):

Wat is MyComplyNow?

MyComplyNow is een compleet, gebruiksvriendelijk en innovatief platform dat het naleven van de Wwft makkelijk maakt. Het bevat alle benodigde workflows, hoogwaardige data en formulieren in één online omgeving. Al uw dossiers worden op MyComplyNow bovendien automatisch en veilig (volgens de regels van de AVG) opgeslagen.

Kan ik MyComplyNow ook gebruiken als mijn instelling niet onder de Wwft of enige andere anti-witwas- of anti-terrorismefinancieringswetgeving valt?

Nee, alleen als u wettelijk verplicht bent dit soort controles uit te voeren, kunt u ons platform gebruiken. Neem in geval van twijfel contact op met uw juridisch expert.

Waarom zou ik de workflow in MyComplyNow gebruiken in plaats van losse formulieren en tools?

Met MyComplyNow voert u uw cliëntenonderzoeken uit op één centraal platform. In plaats van losse formulieren, tools en tabs, doorloopt u gemakkelijk en snel een workflow waarin u alle benodigde stappen vanzelf tegenkomt. Zo bespaart u tijd en moeite en bent u hoogstwaarschijnlijk ook nog goedkoper uit. 

Kan ik ook bedrijven toetsen met MyComplyNow?

Jazeker, met onze checks onderzoekt u zowel natuurlijke personen als bedrijven. Door een koppeling met de database van Graydon beschikken wij over enorm veel bedrijfsgegevens en hebben we de mogelijkheid om eventuele verhoogde risico’s binnen enkele seconden op te sporen. 

Kan ik ook buitenlandse personen en bedrijven checken met MyComplyNow?

Jazeker, onze checks zijn internationaal. Zowel Nederlanders als nationaliteiten buiten Nederland komen hierop naar voren.

Wat is een UBO?

Een UBO is een Ultimate Beneficial Owner, of uiteindelijke belanghebbende. Tijdens uw cliëntenonderzoeken bent u verplicht om de identiteit van de desbetreffende UBO(‘s) vast te stellen. 

Sinds wanneer is het UBO-register van kracht?

Het UBO-register is op 27 september 2020 binnen de KVK-omgeving toegevoegd. Bijna alle ondernemingen krijgen tot 27 maart 2022 de tijd om hun UBO’s hierin te registreren. 

Wat is een PEP?

Een PEP is een politiek prominent persoon (Politically Exposed Person). Wanneer een persoon kan worden gekwalificeerd als PEP, brengt deze mogelijk een hoger integriteitsrisico met zich mee. Dit heeft invloed op de uitkomst van het cliëntenonderzoek en het wel of niet aangaan van een relatie. 

Wat houdt de meldplicht in?

Een onderneming moet beleid, procedures en maatregelen opstellen met betrekking tot ongebruikelijke transacties en het melden hiervan bij FIU-Nederland. De meldprocedure is te vinden op de website van FIU-Nederland.