Wetgeving
In welke branche u ook werkzaam bent, de kans is groot dat u in uw dagelijks werk met beroepsgerelateerde wetten te maken heeft. Deze wetten verplichten u bijvoorbeeld om cliëntenonderzoeken uit te voeren, documentatie bij te houden en in sommige gevallen zelfs volledige compliance- en auditfuncties in te richten.

Welke wetten op u van toepassing zijn, hangt af van de branche waarin u werkzaam bent.

Zo vallen alle Nederlandse organisaties onder de AVG (Algemene Verordening Gegevensbescherming), met uitzondering van enkele bedrijven die niet structureel persoonsgegevens verwerken. 

Daarnaast heeft een aanzienlijk aantal branches (makelaars, advocaten, notarissen, financiële instellingen en nog veel meer) ook met de Wwft (Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme) te maken en vallen trustkantoren onder de AVG, de Wwft en de Wtt (Wet toezicht trustkantoren).

Alles over de Wwft, AVG en Wtt

Wilt u meer weten over de Wwft, AVG en Wtt? Klik op de onderstaande wetten voor verdere uitleg, belangrijke verplichtingen en de manier waarop ComplyNow u helpt om gemakkelijk en snel aan al uw verplichtingen te voldoen.
Het Compliance Platform
Hulp nodig bij het naleven van de Wwft, de AVG of de Wtt?
Behoefte aan zekerheid op het gebied van compliance?
Al uw compliance-werkzaamheden
op één betrouwbaar en gebruiksvriendelijk platform?
MyComplyNow logo