Wetgeving

Alles over beroepsgerelateerde wetten en de correcte naleving hiervan. 

Welke wetten op u van toepassing zijn, hangt af van de branche waarin u werkzaam bent.

In welke branche u ook werkzaam bent, de kans is groot dat u in uw dagelijks werk met beroepsgerelateerde wetten te maken heeft. Deze wetten verplichten u bijvoorbeeld om cliëntenonderzoeken uit te voeren, documentatie bij te houden en in sommige gevallen zelfs volledige compliance- en auditfuncties in te richten.

Wellicht de bekendste beroepsgerelateerde verordening in Nederland is de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG). Alle Nederlandse instellingen hebben met de AVG te maken, met uitzondering van enkele instellingen die niet structureel persoonsgegevens verwerken. 

Daarnaast heeft een aanzienlijk aantal branches (makelaars, advocaten, notarissen, financiële instellingen en nog veel meer) ook met de Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme (Wwft) te maken en vallen trustkantoren onder de AVG, de Wwft en de Wet toezicht trustkantoren (Wtt). 

Alles over de Wwft, de AVG en de Wtt

Wilt u meer weten over de Wwft, de AVG en de Wtt? Klik op de onderstaande wetten voor verdere uitleg, belangrijke verplichtingen en de manier waarop ComplyNow u helpt om gemakkelijk en snel aan al uw verplichtingen te voldoen.

Hét Compliance Platform
Hulp nodig bij het naleven van de Wwft, de AVG of de Wtt?
Behoefte aan zekerheid op het gebied van compliance?
Al uw compliance-werkzaamheden
op één betrouwbaar en gebruiksvriendelijk platform?
MyComplyNow logo