Oplossingen

ComplyNow is specialist op het gebied van de Wwft, Wft, Wtt en AVG. Wij ondersteunen u met onze op maat gemaakte diensten en producten.

Diensten

AVG Implementatie

Onder begeleiding van onze AVG specialisten zorgen wij dat uw organisatie voldoet aan de AVG. Dit doen wij onder andere door een verwerkingsregister op te bouwen en uw verwerkers in kaart te brengen. Dit traject bevat naast volledige administratieve begeleiding ook een uitgebreide AVG training met aandacht voor cybersecurity.

Compliance

Wij hebben de experts in huis op het gebied van compliance. Onze compliance specialisten ondersteunen u graag. Door onder andere op te treden als sparringpartner voor verschillende vraagstukken en door de meldingen ongebruikelijke transactie voor u verzorgen. Dit kan zowel op consultancy basis als in de vorm van de functie externe compliance officer.

Remediation

Heeft u een vermoeden dat uw procedures rondom compliance, zoals Customer Due Diligence, of uw risk assessments niet juist uitgevoerd of vastgelegd zijn. Of een auditor of zelfs een toezichthouder heeft u hierop gewezen, en u misschien een termijn gegeven dat zaken alsnog op orde moeten zijn. Of misschien vraagt u een vergunning aan voor uw activiteiten en moeten uw klantendossiers aan bepaalde normen voldoen?

Trainingen

Door middel van een laagdrempelige maar intensieve training krijgt uw personeel verschillende tools om aan de verplichtingen van de Wwft, Wtt, Wft of de AVG te voldoen. Vanuit de Wwft wordt verplicht dat alle medewerkers, die betrokken zijn bij het commerciële proces, kennis hebben van de Wwft.

Risicobeoordeling

Vanuit de Wwft, maar ook de Wtt en de Wft, is het hebben van een kantoorspecifieke risicobeoordeling een verplichting. ComplyNow helpt u graag bij het opstellen van een risicobeoordeling. ComplyNow maakt gebruik van de SIRA (Systematische Integriteits Risico Analyse) methodiek om deze risicobeoordeling uit te voeren. Deze methode wordt gezien als de ‘best practice’ door toezichthouders.

Bekijk ook onze online tools

WwftCheck

Vanuit de Wwft wordt verplicht dat u een gedegen cliëntenonderzoek uitvoert. Om deze reden heeft ComplyNow een handige tool ontwikkeld waarmee u cliënten kunt controleren op onder andere internationale sanctielijsten, PEP-status (politiek prominent persoon) en negatieve media.  De controle hierop is een onderdeel van het verplichte cliëntenonderzoek Wwft.

Bekijk WwftCheck

HandboekNow

HandboekNow is een digitale omgeving waar u het handboek Wwft vindt. Dit is een naslagwerk waarin op een heldere en overzichtelijke manier de verplichtingen, die de Wwft met zich meebrengt, staan beschreven. Daarnaast zijn er handige werkinstructies en stappenplannen te vinden om aan deze wetgeving te voldoen.

Het handboek is voorzien van praktische voorbeelden uit uw werkveld en de beoordelingskaders die uw toezichthouder daarvoor gebruikt. Het handboek bevat daarnaast relevante formulieren die gebruikt kunnen worden voor de risicobeoordeling en cliëntacceptatie. Zo kunt u direct aan de slag met het uitvoeren van uw cliëntenonderzoek!

Bekijk HandboekNow

CountryCheck

CountryCheck helpt uw onderneming om te beoordelen welke landenrisico’s u loopt wanneer u een zakelijke relatie aangaat met een buitenlandse partij of een transactie ontvangt vanuit het buitenland.

CountryCheck is dé applicatie waarop de informatie met toonaangevende bronnen omtrent landenrisico’s zijn verzameld. Zo ziet u in één blik welke sancties er per land gelden en of er risico’s met betrekking tot witwassen, terrorismefinanciering en of corruptie zijn.

Bekijk CountryCheck

Kijk wat ComplyNow voor u kan betekenen

Bekijk de aangeboden producten en diensten die wij aanbieden.