Remediation

Uw bedrijf of organisatie volledig compliant met de hulp van externe expertise.

Flexibel en op maat

Soms is het nodig om de compliance binnen een bedrijf of organisatie met behulp van externe expertise volledig op orde te brengen. Wordt er namelijk op grote schaal cliëntenonderzoek uitgevoerd en passeren grote aantallen klanten en dossiers de revue, dan zitten fouten in een klein hoekje.

Tijdens een remediationtraject helpen we bij het rechttrekken van de compliance in de breedste zin. We zorgen met een compleet pakket aan diensten dat een eventuele audit of bezoek van de toezichthouder geen problemen oplevert.

Vanzelfsprekend is elk traject en elke klant(behoefte) anders. Het remediationtraject is daarom volledig schaalbaar en wordt aangepast aan uw vereisten en voorkeuren.

Een remediationtraject bestaat doorgaans uit de volgende onderdelen: 

Compliance management

ComplyNow biedt eerste- en tweedelijns compliance managers (interim en op uurbasis) ter ondersteuning van uw huidige team. Dit zijn ervaren managers die op directie- en Raad van Commissarissen-niveaus hun sporen hebben verdiend. Onze experts werken intensief samen met uw directie en personeel, om samen alle doelen van het traject te behalen.

Senior, medior en junior Customer Due Diligence analisten

Voor wellicht het meest bewerkelijke onderdeel van het remediationtraject, het uitvoeren van het cliëntenonderzoek (ook wel 'due diligence' genoemd), hebben we een team aan specialisten klaarstaan. Afhankelijk van uw organisatie en specifieke behoeften, bieden we senior, medior en junior analisten die op een correcte en gestructureerde manier uw klantdossiers (waar nodig) verwerken.

Projectmanagement

Tijdens een grootschalig project is structuur en overzicht essentieel. ComplyNow biedt daarom actieve, hands-on projectmanagers die een remediationteam voor u opzetten, coachen, begeleiden, de kwaliteit bewaken en aan constante verbetering werken.
Voorafgaand aan het starten van het remediationtraject zal een projectmanager samen met u een uitgebreid plan opstellen. Dit kan op basis van een 'gap analysis' of op basis van een bestaand rapport.

Tooling

ComplyNow heeft een eigen development departement waar de meest efficiënte en complete oplossingen worden gemaakt. Zo hebben we bijvoorbeeld een handige tool ontwikkeld, waarmee u binnen no-time weet of een cliënt een Politiek Prominent Persoon (PEP) is, op een sanctielijst staat, uit een hoogrisicoland komt of negatief in de media is verschenen. Omdat we onze tools zelf ontwikkelen en als de allerbeste op de hoogte zijn van de nieuwste ontwikkelingen in ons vakgebied, wordt onze tooling continu bijgewerkt en verbeterd. Ook kunnen we op aanvraag applicaties bouwen die precies aansluiten bij de behoeften van onze klant.

Training

ComplyNow beschikt over een eigen opleidingsinstituut. Onze gemotiveerde en kundige trainers bieden als onderdeel van het remediationtraject uitgebreide opleiding en praktische trainingsmaterialen. We leveren groepstrainingen, persoonlijke coaching, e-learning en toetsing voor een duurzame verbetering van kennis en vaardigheden binnen de organisatie.

Samenwerking

In de uitvoering van onze remediationtrajecten werken we nauw samen met onze zusterorganisatie AuditNow. Indien hier behoefte aan is, kan AuditNow u helpen door bijvoorbeeld uw risicomanagement en beleid te auditen, ‘gap analyses’ uit te voeren en tussentijds of achteraf de behaalde resultaten te meten.

Daarnaast werkt ComplyNow samen met een gespecialiseerd en gerenommeerd advocatenkantoor voor advisering en begeleiding bij juridische zaken rondom toezicht.

Heeft u interesse in ons remediationtraject? Neem dan gerust contact met ons op zodat we samen de mogelijkheden kunnen bespreken.

Contact

Veelgestelde vragen (FAQ):

Hoe weet ik of het binnen mijn instelling tijd is voor een remediationtraject?

Soms blijkt uit interne processen of uit een audit dat veranderingen nodig zijn in de compliance dossiers of compliance werkzaamheden binnen een instelling. In dit geval kiezen veel instellingen ervoor om een remediationtraject aan te gaan, om in één keer alle mogelijke problemen op te lossen. 

Twijfelt u of uw instelling baat heeft bij een remediationtraject? Neem gerust contact met ons op om uw situatie te bespreken. 

Hoe lang duurt een remediationtraject?

Dit hangt volledig af van de inhoud van het traject. Iedere instelling heeft met andere uitdagingen te maken en wij passen onze diensten hierop aan. Heeft u een groot klantenbestand dat helemaal opnieuw onderzocht moet worden? Dan kost dit uiteraard meer tijd dan wanneer u slechts enkele dossiers laat controleren. 

Neem gerust contact met ons op om een mogelijke planning binnen uw instelling te bespreken.

 

Kan een remediationtraject ook online?

Ja, vrijwel al onze diensten kunnen online en op afstand worden geleverd. 

Heeft u vragen? Neem gerust contact met ons op om uw situatie te bespreken. 

Wat is het resultaat van een remediationtraject?

Dit ligt aan de inhoud van het traject. Vaak bieden wij onze klanten hulp bij het correct uitvoeren van cliëntenonderzoeken en/of het herbeoordelen hiervan. Zo kan uw traject resulteren in een up-to-date klantenbestand en een kantoor dat volledig aan de relevante wet- en regelgeving voldoet.