Consultancy

Persoonlijke hulp nodig bij de naleving van de Wwft of de AVG? Onze compliance experts staan voor u klaar.

Onze compliance experts staan voor u klaar

Het voldoen aan branchespecifieke wetten kan nogal overweldigend zijn. De Wwft vereist uitgebreide kennis op het gebied van risico’s en zowel de AVG als de Wwft vergen specifieke documentatie en rapportering. Hoe komt u te weten wat u precies moet doen? Hoe houdt u uw compliance up-to-date?

Onze compliance experts begeleiden bedrijven en organisaties bij een grote veelzijdigheid aan vragen, werkzaamheden en projecten. Van een korte vraag tot het inrichten van een compliance- of auditfunctie, wij staan voor u klaar!

Wilt u weten of u verplicht bent om een compliance- of auditfunctie in te richten? Neem dan een kijkje op uw branchepagina. Hier vindt u meer informatie over al uw verplichtingen, inclusief een uitleg over de compliance- en auditfunctie. 

Compliance & consultancy

Wij bieden onze klanten drie vormen van consultancy

De Compliance Officer
(Wwft en/of AVG)

De Compliance Officer is een vast aanspreekpunt op het gebied van de Wwft en AVG die gedurende het hele jaar klaar staat om u en uw kantoor te begeleiden bij de naleving van deze wetten.

Uw Compliance Officer helpt u bijvoorbeeld bij het voorbereiden van toezichtbezoeken en audits, maar ook bij het opstellen en invoeren van beleid en cases zoals UBO-onderzoek, Melding Ongebruikelijke Transactie (MOT) en dossiercontroles.

U kunt uw eigen Compliance Officer inhuren vanaf acht uur per jaar. Uiteraard mogen deze acht uur in delen worden gebruikt.

De Compliance Consultant
(Wwft en/of AVG)

Als u kiest voor de Compliance Consultant krijgt u voor uw individuele vraagstukken een beschikbare Compliance Officer toegewezen. Deze Compliance Officer is expert op het gebied van zowel de Wwft als AVG.

Heeft u bijvoorbeeld vragen over een UBO-onderzoek, Melding Ongebruikelijke Transactie (MOT) en/of over een cookiebeleid? Als u kiest voor de Compliance Consultant staat er altijd een expert voor u klaar.

U kunt een Compliance Consultant inhuren vanaf drie uur per jaar. Uiteraard mogen deze drie uur in delen worden gebruikt.

De Externe Functionaris
Gegevensbescherming (FG)

Sommige ondernemingen in Nederland zijn verplicht om een functionaris gegevensbescherming (FG) in dienst te hebben.

Is dit voor uw kantoor het geval? Dan richt ComplyNow deze functie graag voor u in. Zo heeft u gemakkelijk aan uw verplichting voldaan, zonder dat u zelf een functionaris in de loonlijst hoeft op te nemen. Zeker wanneer dit niet in verhouding staat tot het formaat van uw onderneming is dit een praktische oplossing.

Vraagt u zich af of een functionaris gegevensbescherming voor u verplicht is? In de veelgestelde vragen onderaan deze pagina leest u hier meer over.

Bekijk de veelgestelde vragen voor meer informatie…

In de veelgestelde vragen onderaan deze pagina leest u meer over onze diensten.
Wordt uw vraag hier niet beantwoord? Neem dan gerust contact met ons op.

Kunnen wij u helpen?

Neem gerust contact met ons op voor vragen of om eens kennis te maken met onze compliance experts.

Naar contactpagina

Veelgestelde vragen (FAQ):

Wat is het verschil tussen een Compliance Officer en een Compliance Consultant?

Een Compliance Officer is een vast aanspreekpunt met veel kennis en ervaring op het gebied van de Wwft en AVG. Huurt u een Compliance Officer in, dan krijgt u een eigen expert toegewezen die het hele jaar voor u klaarstaat.

Kiest u voor een Compliance Consultant? Ook dan helpt een expert u met uw Wwft en AVG vraagstukken. U heeft in dit geval geen vast aanspreekpunt en werkt met de de expert die beschikbaar is op het moment dat u hulp nodig heeft.

Een ander verschil is de minimale afname van 8 uur bij de Compliance Officer ten opzichte van 3 uur bij de Compliance Consultant (op jaarbasis).

Ben ik verplicht een Compliance Officer in te huren?

Vanuit de Wwft is het voor sommige instellingen verplicht een onafhankelijke compliancefunctie in te richten. Deze verplichting is van toepassing op grotere instellingen of instellingen met veel verhoogd-risico-cliënten.

Daarnaast moeten sommige ondernemingen in Nederland ook een Functionaris Gegevensbescherming (AVG) in dienst hebben.

Heeft u met een van deze verplichtingen te maken? Dan richt ComplyNow deze functie graag voor u in.

De ingekochte uren met mijn consultant zijn op, maar ik heb nog meer hulp nodig. Wat nu?

Dit is geen probleem. U kunt onze experts inhuren voor extra klussen op uurbasis.

Ben ik verplicht een Externe Functionaris Gegevensbescherming in te huren?

Sommige ondernemingen in Nederland zijn verplicht om een Functionaris Gegevensbescherming in dienst te hebben. Of dit ook voor u van toepassing is leest u op de website van Autoriteit Persoonsgegevens.

Wat is een Data Protection Officer (DPO)?

Een Data Protection Officer (DPO) is een synoniem voor Een Functionaris Gegevensbescherming (FG). Deze expert ziet binnen een organisatie toe op de correcte omgang met persoonsgegevens en de naleving van de AVG. Meer informatie over deze functie leest u op deze pagina, onder ‘De Externe Functionaris Gegevensbescherming (FG)’.