Branches
Lees verder voor meer over de wet- en regelgeving die op uw branche van toepassing is en de hulp die ComplyNow u biedt bij de naleving hiervan.

Wat zijn uw verplichtingen?

Iedere branche is anders en heeft met specifieke risico’s te maken. Zo hebben onder meer makelaars en advocaten een rol als poortwachter in het kader van de Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme (Wwft) opgelegd gekregen. Trustkantoren hebben daarnaast ook met de Wet toezicht trustkantoren (Wtt) te maken en vrijwel alle Nederlandse bedrijven zijn verplicht zich aan de privacyregels van de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) te houden.

Welke wetgeving is op uw branche van toepassing? Omdat we bij ComplyNow alles weten over de naleving van de Wwft en AVG binnen diverse branches, hebben we voor enkele branches een overzicht gemaakt van relevante wetten, verplichtingen en onze aansluitende diensten.

Branches Wwft AVG

Klik op uw branche…

voor uitgebreide branchespecifieke uitleg.

Let op! Valt u niet onder één van deze branches? Dit betekent niet dat de Wwft en de AVG niet op u van toepassing zijn en dat wij u niet kunnen helpen.

Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden voor uw branche te bespreken.

Makelaars

Makelaars in- en taxateurs van onroerende goederen.

Betaalinstellingen

Elektronisch-geldinstelling.

Intermediairs

Bemiddelaar als  tussenpersoon.

Notarissen

Toegevoegd notaris en kandidaat-notaris.

Banken

Vermogensbeheer voor derden.

Accountants

Openbaar- en intern accountant.

Belastingadviseurs

Fiscaal juristen.

Verzekerings
maatschappijen

Direct writers.

Beleggingsinstelling

belegging en effecten.

Maatwerk

Heeft u vragen over uw verplichtingen of onze diensten? Neem gerust contact met ons op zodat we uw situatie kunnen bespreken.

MyComplyNow logo