Skip to main content

In 2021 hebben wij na eindeloos veel onderzoeken, testen en ontwikkelen eindelijk onze grote trots gelanceerd: MyComplyNow. Met dit revolutionaire compliance-platform is de naleving van de Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme (Wwft) nu makkelijker dan ooit. 

Terwijl we op onze website al de nodige uitleg geven over de functies van MyComplyNow, gaan we ook in onze blog graag nog iets dieper op het platform in. In deze blog vindt u daarom meer uitleg over het platform MyComplyNow en de bijbehorende functies.

Compliance

Wat is MyComplyNow? 

MyComplyNow is hét compliance-platform voor de naleving van de Wwft. Het platform is beschikbaar voor alle Wwft-plichtige branches, zoals bijvoorbeeld accountants, advocaten, banken, betaalinstellingen, makelaars en notarissen

Gebaseerd op een lange samenwerking met diverse branches en brancheorganisaties op het gebied van de Wwft, hebben onze experts het platform zo ingericht dat alle Wwft-gerelateerde werkzaamheden nu op één plek uitgevoerd kunnen worden. 

Wat is hier zo bijzonder aan? Vóór de ontwikkeling van MyComplyNow gebruikten de meeste instellingen nog losse formulieren en tools voor de verschillende checks en controles die onderdeel uitmaken van de naleving van de Wwft. Dit zorgde voor frustratie door een grote hoeveelheid open tabjes, mappen en losse tools. Hier wilden wij een oplossing voor bieden. 

MyComplyNow bevat daarom handige workflows waarmee Wwft-plichtige instellingen op één plek stap-voor-stap het cliëntenonderzoek doorlopen. Allemaal in één tabblad, dus. Op dezelfde plek worden de uitkomsten van de onderzoeken direct opgeslagen en gemonitord.

Ook bevat het platform enkele aanvullende tools en diensten die aansluiten bij Wwft-verplichtingen buiten het cliëntenonderzoek om. Denk hierbij bijvoorbeeld aan hulpmiddelen voor het opstellen van een Wwft-beleid

De indeling van MyComplyNow

Door in te loggen op MyComplyNow, komt u uit op een dashboard. Hier vindt u uw laatste activiteiten en enkele nieuwsberichten of belangrijke updates op het gebied van de Wwft of AVG. Ook bevat het dashboard een menu met alle diensten die voor u beschikbaar zijn. In de meeste gevallen zijn dit: 

  • De winkel, waarin diensten en credits kunnen worden aangekocht en tarieven kunnen worden ingezien. 
  • Een handleiding met uitgebreide uitleg over alle diensten en producten binnen MyComplyNow.
  • Een cliënten tab voor het uitvoeren en inzien van cliëntenonderzoeken en het starten van een nieuwe workflow. 
  • De mogelijkheid tot het uitvoeren van losse checks, zoals een WwftCheck, CountryCheck of iDIN.  
  • Het ComplyNow Wwft Handboek.  
  • Het archief, waarin de uitkomsten van cliëntenonderzoeken worden opgeslagen en gemonitord
  • Aanvullende hulpmiddelen zoals informatie over geschillen en toezicht, en links voor het insolventieregister. 
  • Een handige Leerlijn waarmee u periodiek toetst of het tijd is om aan de opleidingsverplichting te voldoen en een cursus te volgen. 

 MyComplyNow uitproberen? 

 

Maak nu gratis een account aan!

Enkele functionaliteiten uitgelicht 

Zoals te zien in de bovenstaande lijst, biedt MyComplyNow een grote diversiteit aan praktische oplossingen. Omdat deze wellicht iets meer uitleg kunnen gebruiken, lichten we graag enkele onderdelen iets verder toe:  

De cliënten tab 

De cliënten tab is dé plek voor het uitvoeren, opslaan en monitoren van cliëntenonderzoeken. Zo start u hier bijvoorbeeld een nieuwe workflow, waarmee u vanzelf de juiste versie van het cliëntenonderzoek doorloopt. Daarnaast bevat de tab ook een duidelijke lijst met alle lopende cliëntenonderzoeken en alle actieve- en gearchiveerde cliënten. 

Heeft u een ongebruikelijke transactie geconstateerd, dan bevat de cliënten tab alle informatie die u nodig heeft om een MOT-melding te doen. Deze informatie betreft een stappenplan, duidelijke uitleg en een link naar het meldportaal van de Financial Intelligence Unit (FIU).

Mijn Cliënten

Losse checks 

De eerder genoemde workflow bevat meerdere stappen. De Wwft Check, de Country Check en de Media Check, bijvoorbeeld. Voor klanten die geen gebruik willen maken van de volledige workflow, zijn al deze checks ook terug te vinden onder de tab ‘Checks’. De mogelijkheid om losse checks uit te voeren zorgt voor volledige vrijheid in de inrichting van het cliëntenonderzoek en het gebruik van onze diensten.

Losse checks

Beleid

De beleid tab bevat alles over het verplichte Wwft-beleid. U vindt hier onder meer het Wwft Handboek, informatie over de toezichthouders Wwft en AVG en verschillende extra hulpmiddelen bij de naleving van de Wwft. 

Voor meer over uw verplichtingen, lees verder in onze blog over beleid en risicomanagement in het kader van de Wwft.

Wwft beleid

De Leerlijn

De Leerlijn helpt instellingen bij de naleving van de opleidingsverplichting. Zoals in onze recente blog over de opleidingsverplichting en bewaartermijnen is te lezen, moeten Wwft-plichtige instellingen zorgen dat hun Wwft-gerelateerde kennis altijd up-to-date blijft.

Maar hoe weet u nu of u en uw collega’s over voldoende kennis beschikken? Dit toetst u met de Leerlijn. Deze korte toets legt u periodiek diverse Wwft-gerelateerde vragen voor. Scoort u onvoldoende? Dan weet u gelijk dat het tijd is voor een Wwft training.

Leerlijn Wwft

Meld u nu aan

We zijn enorm trots op alle mogelijkheden en functionaliteiten van MyComplyNow. De feedback is zeer positief en we zijn blij dat het platform onze klanten het gemak biedt waar we op hoopten.

Wilt u ook aan de slag? Log dan snel in op MyComplyNow of maak gratis een account aanHeeft u hulp nodig? Neem dan gerust contact met ons op voor vragen of een vrijblijvende kennismaking.

 MyComplyNow uitproberen? 

 

Maak nu gratis een account aan!
ComplyNow

ComplyNow

Bedankt voor het lezen van een artikel van ComplyNow. Heeft u vragen of opmerkingen? U kunt ons bereiken op 088 600 1400 en via [email protected].