Skip to main content

Op 15 februari 2024 hosten wij een online Compliance College Wwft voor de makelaardij. Heeft u met de Wwft te maken en wilt u gemakkelijk alle benodigde praktische Wwft-kennis in huis halen? Lees dan snel verder.

Waarom in 2024 deelnemen aan een training Wwft? 

Het volgen van een training Wwft is altijd waardevol. Met de juiste kennis op zak kunnen medewerkers snel, efficiënt en zonder twijfels de Wwft naleven

Maar waarom hosten wij juist nú nog een training voor de makelaar? Om de volgende drie redenen raden wij u aan om dit jaar nog een training Wwft te volgen: 

De opleidingsverplichting 

Ten eerste heeft u na deelname aan de training direct aan uw opleidingsverplichting voldaan. 

Artikel 35 van de Wwft stelt het volgende: 

Een instelling draagt er zorg voor dat haar werknemers, alsmede de dagelijks beleidsbepalers voor zover relevant voor de uitoefening van hun taken en rekening houdend met de risico’s, aard en omvang van de instelling, worden doorgelicht, bekend zijn met de bepalingen van deze wet en periodiek opleidingen genieten die hen in staat stellen een ongebruikelijke transactie te herkennen en een cliëntenonderzoek goed en volledig uit te voeren.” 

Wat houdt dit in? Kort samengevat moeten alle medewerkers die in hun werk betrokken zijn bij het onderzoeken en accepteren van nieuwe cliënten of die in de positie zijn om een ongebruikelijke transactie op te merken, aan de zogenaamde opleidingsverplichting voldoen. 

Dit betekent dat ze periodiek een training Wwft moeten volgen en dus aantoonbaar de benodigde kennis op het gebied van de Wwft moeten bezitten. Hoe vaak u een training volgt is aan u, maar één keer per jaar is een mooie richtlijn – tenzij in de praktijk blijkt dat al eerder een opfrisser nodig is. 

Ontwikkelingen  

Ten tweede gebeurt er momenteel veel in de wereld. Denk aan de sancties tegen Rusland en de ontwikkelingen rondom offshore constructies. Wat betekenen deze ontwikkelingen voor de naleving van de Wwft? 

Na afloop van een training Wwft bent u volledig up-to-date en weet u precies hoe u inspeelt op de nieuwste Wwft-gerelateerde situaties. 

Compliant het nieuwe jaar in

Na afloop van een training Wwft leeft u de Wwft moeiteloos na en weet u zeker dat u geen zaken over het hoofd ziet. 

Zo gaat u zorgeloos en volledig Wwft-compliant 2023 in.

Wwft-compliant het nieuwe jaar in?

Reserveer uw plek in een van de ComplyNow-Colleges voor €199 per persoon (excl. btw, incl. certificaat).

Stuur ons een mailtje via [email protected] om u aan te melden. 

Wat kunt u verwachten? 

Met ons Compliance College Wwft voldoet u binnen twee uur aan de opleidingsverplichting én heeft u alle Wwft-gerelateerde kennis in huis om volledig Wwft-compliant te werk te gaan. 

Wat houdt dit in? 

  • Een compacte training door onze ervaren Wwft-experts. 
  • Alle informatie die u nodig heeft om de Wwft makkelijk en correct na te leven. Denk hierbij aan onderwerpen zoals het cliëntenonderzoek, de Sanctiewet, de melding ongebruikelijke transactie (MOT) en het verscherpt onderzoek. 
  • Tijd voor vragen en discussie, zodat we al uw twijfels de wereld uit kunnen helpen.  
  • Een certificaat waarmee u aantoont dat u een training bij ons heeft gevolgd en hiermee aan de opleidingsverplichting voldoet. Krijgt u een bezoek van de toezichthouder? Dan bent u voorbereid. 

Interesse? 

Graag nodigen wij u uit voor een van onze ComplyNow-Colleges Wwft en/of AVG 

De training vindt online plaats. Alle Wwft-plichtige branches zijn van harte welkom. Helaas zijn de plekken beperkt. Wilt u dan ook uw plek verzekeren voor €199 per persoon (excl. btw, incl. certificaat), stuur ons dan snel een email op [email protected] om u aan te melden.

ComplyNow

ComplyNow

Bedankt voor het lezen van een artikel van ComplyNow. Heeft u vragen of opmerkingen? U kunt ons bereiken op 088 600 1400 en via [email protected].