Skip to main content

Web-IQ’s Online Client Screening (OCS) oplossing in het compliance platform MyComplyNow wordt steeds vaker gebruikt en maakt compliance aantoonbaar gemakkelijker voor makelaars en notarissen.

Nieuwe features in MyComplyNow platform

Sinds de lancering van MyComplyNow afgelopen juni, dat wordt gebruikt door 3500 makelaars- en Wwft-plichtige instellingen door heel Nederland, zijn er meerdere nieuwe onderdelen toegevoegd aan de oplossing. Zo is de oplossing uitgebreid met handige workflows voor de uitvoering van cliëntenonderzoeken en reviews voor natuurlijke personen én bedrijven. Op deze manier kunt u uw cliëntenonderzoeken handig uitvoeren via een workflow (inclusief OCS) en heeft u deze ook meteen opgeslagen in één online omgeving, veilig en volledig volgens de regels van de AVG.

Online Client Screening

Bij de lancering van het nieuwe platform is ook Online Client Screening (OCS) van Web-IQ toegevoegd. Met behulp van deze slimme check is het mogelijk om online zoekopdrachten uit te voeren die nóg meer informatie naar boven halen dan de reguliere zoekopdracht in bijvoorbeeld onze voormalige Media Check. Bovendien worden de resultaten in een Online Client Screening gescand op relevantie, waardoor alleen bruikbare resultaten worden weergegeven wat veel tijd scheelt in het analyseren van de informatie.

Online Client Screening

“Door onze compliance officier werden we erop gewezen dat we naast de Wwft Check het internet moesten screenen bij elke klant. Eerst deden we dat via Google. Dit kost veel tijd en er komt veel irrelevante informatie naar boven. Nu gebruiken we de de Online Client Screening. Dit werkt heel fijn! Met 1 klik op de knop hebben we nu alle mogelijke extra risico’s in beeld. Zeker een aanrader om de Checks efficiënter te maken.”

Igy Lemmens, Assistent Makelaar, Bongers & Lemmers Makelaardij

OCS is voor veel gebruikers een onmisbaar onderdeel geworden

Bovenstaande gebruiker is niet de enige die OCS gebruikt in de checks. Het gebruik is sinds de lancering in een vogelvlucht gegaan en oversteeg al snel het gebruik van de gratis Google Media Check alternatief. OCS is tevens ook onderdeel van de workflow in MyComplyNow, waarbij wordt aangeraden om deze toe te passen binnen elke screening.

Negatieve Media Checks

“Wij ontvangen veel positieve berichten van eindgebruikers van MyComplyNow en zien dat OCS met een factor 7 vaker wordt gebruikt t.o.v. de gratis Google check. Ook zien wij eindgebruikers die nog geen kennis hebben gemaakt met deze waardevolle toevoeging terwijl wij ervan overtuigd zijn dat dit hen enorm gaat helpen in het versimpelen en versnellen van de compliance check.”

– Arthur van Drongelen, Manager Compliance bij ComplyNow

OCS wordt aangeraden voor elke screening

De Online Client Screening is een belangrijk onderdeel van uw cliëntenonderzoeken. Zo wordt er vanuit de Wwft verplicht om onderzoek te doen naar de risico’s die bij uw cliënten komen kijken. Naast politiek prominente personen (PEP’s), risicovolle branches, transactierisico’s zoals herkomst van eigen middelen en landenrisico’s zoals transacties met hoogrisicolanden of sanctielanden, kunnen er nog altijd extra risico’s spelen. De Wwft eist dan ook dat de instellingen daarbij op het internet voldoende onderzoek uitvoeren naar mogelijke indicatoren van risico’s. Online Cliënt Screening is hierbij een innovatieve tool die zorgt voor de beste resultaten. Daarnaast bespaart dit gebruikers aantoonbaar veel tijd!

 MyComplyNow uitproberen? 

 

Maak nu gratis een account aan!

Heeft u vragen?

Heeft u vragen over de naleving van de Wwft en het gebruik van MyComplyNow? Neem dan gerust contact met ons op voor vragen of een vrijblijvende kennismaking. U kunt ons bereiken op (088) 600 14 50 of via [email protected].

ComplyNow

ComplyNow

Bedankt voor het lezen van een artikel van ComplyNow. Heeft u vragen of opmerkingen? U kunt ons bereiken op 088 600 1400 en via [email protected].