MyComplyNow logo

Mijn Cliënten bevat diverse workflows voor de uitvoering van cliëntenonderzoeken en reviews voor natuurlijke personen.

MyComplyNow: Mijn cliënten

Wilt u het volledige cliëntenonderzoek uitvoeren op één overzichtelijk platform in plaats van met losse tools, oplossingen en formulieren?

MyComplyNow is een compleet Compliance Management-platform dat alle benodigde oplossingen volledig heeft geïntegreerd.

Op MyComplyNow vindt u verschillende workflows waarmee u efficiënt en volledig compliant uw Know Your Customer (KYC) en Client Due Diligence (CDD) uitvoert. Waar nodig voert u ook een Enhanced Due Diligence (EDD) uit, waarna u de nieuwe relatie gemakkelijk op het platform accepteert.

MyComplyNow Wie is de klant

Cliëntenonderzoek naar organisaties én natuurlijke personen

In MyComplyNow doorloopt u gemakkelijk alle stappen van het cliëntenonderzoek. Hieronder ziet u de losse stappen van een cliëntenonderzoek voor natuurlijke personen. MyComplyNow bevat natuurlijk de mogelijkheid om zowel organisaties als natuurlijke personen te controleren.

1. Identificatie

In uw MyComplyNow workflow vult u snel, makkelijk en digitaal de gegevens van een nieuwe relatie in. Hier zijn geen losse formulieren meer voor nodig.

2. Verificatie

Vervolgens uploadt u een kopie van het identiteitsbewijs waarmee u de identiteit van de cliënt heeft geverifieerd. U kunt ervoor kiezen om de verificatie zelf vast te leggen of gebruik te maken van veilige online verificatie met iDIN. iDIN is ingebouwd op het platform, waardoor u deze stap direct mee kunt nemen tijdens het doorlopen van de workflow.

Online verificatie is snel, makkelijk en veilig. Bovendien voorkomt het rondslingerende kopieën van identificatiedocumenten.

3. Het vaststellen van het doel en de aard van de relatie

In een handig invulveld noteert u daarna het doel en de aard van de relatie. Deze stap is zo gebeurd en door de digitale werkwijze goed reproduceerbaar.

4. Het vaststellen van de herkomst van het vermogen

Vervolgens vult u de herkomst van het vermogen in. Ook dit doet u gewoon digitaal, in uw workflow. Indien van toepassing, kunt u eventuele bijbehorende documenten die de cliënt u aanlevert uploaden in de workflow.

5. Het vaststellen van eventuele landenrisico’s

Doet u zaken met een partij in het buitenland of is er sprake van buitenlands vermogen? Dan komt u in uw workflow vanzelf onze Country Check tegen. Deze snelle check stelt voor u vast of het onderzochte land bijvoorbeeld een hoogrisicoland betreft, een hoog corruptierisico kent, er sancties van toepassing zijn en welke risico’s zich nog meer bij dit land kunnen voordoen.

6. Risicoanalyses: PEP, Sanctie, Adverse Media (Wwft Check)

Vervolgens leidt de workflow u automatisch door diverse online risicoanalyses. Er wordt gecontroleerd of de relatie een PEP (Politically Exposed Person) is, of deze op sanctielijsten voorkomt, negatief in de media is verschenen en in hoeverre er op het internet relevante berichten rondom deze persoon te vinden zijn. Deze stap staat bekend als onze Wwft Check.

7. Het vaststellen van de activiteiten van de klant

In de workflow wordt u vervolgens gevraagd in te vullen of uw nieuwe relatie werkzaam is in een branche met een verhoogd risico op witwassen of de financiering van terrorisme. Dit doet u simpelweg door 'ja' of 'nee' te selecteren.

8. Indien nodig: Verscherpt onderzoek (Enhanced Due Diligence)

Komt uit de risicoanalyse een vermoed- of vastgesteld risico naar voren en blijkt hierdoor dat er verscherpt onderzoek nodig is? Dan wordt u hier in uw workflow direct doorheen geleid. Het verscherpte onderzoek betreft meestal enkele aanvullende vragen.

9. Opslag en review

Heeft u de hele workflow doorlopen? Dan is het cliëntenonderzoek afgerond en wordt de nieuwe relatie correct en veilig op uw account bewaard. Afhankelijk van de status van de relatie, wordt een dossier opgeslagen als ‘in behandeling’, ‘actief’ of ‘gearchiveerd’.

Maatwerk

Sluiten de bovenstaande stappen niet precies aan bij uw organisatie en werkwijze? Geen probleem. U kunt gemakkelijk stappen verwijderen, toevoegen of aanpassen.

Heeft u hier vragen over? Neem dan gerust contact met ons op, zodat we uw workflow samen kunnen inrichten.

MyComplyNow logo