CountryCheck

De oplossing voor het controleren op landenrisico’s.

Hulp bij een internationale transactie

Doet u wel eens een internationale transactie? Weet u welke Wwft-risico’s u loopt wanneer een cliënt betaalt vanuit het buitenland of wanneer u een transactie doet naar het buitenland?

CountryCheck helpt uw onderneming om te beoordelen welke landenrisico’s u loopt wanneer u transacties doet met een buitenlandse partij of wanneer u of uw cliënt betaald wordt vanuit het buitenland.

CountryCheck is een applicatie waarin de informatie van toonaangevende bronnen omtrent landenrisico’s  is verzameld. Zo ziet u in één blik welke sancties er per land gelden, maar ook of er risico’s voor witwassen, terrorismefinanciering en/of corruptie zijn.

Bekijk Countrycheck.eu

Wat biedt CountryCheck ?

CountryCheck biedt een overzicht van de belangrijkste bronnen van informatie over risico’s van sancties, witwassen, terrorismefinanciering en/of corruptie per land. Hierbij bundelen wij de belangrijkste bronnen, zoals FATF, CPI-index, OFAC, EU- & VN-sanctielijsten, in één oplossing

In CountryCheck bevindt zich een scorebalk die de verschillende indices gebaseerd op meer dan 300 bronnen samenvoegt, zodat u meteen ziet hoe hoog CountryCheck het risico per land inschat. Ook kunt u de laatste ontwikkelingen per land volgen via de Negatieve Media Check op landniveau. Tot slot kunt u uw eigen beoordeling hieraan toevoegen. Zo heeft u alle informatie op één document bij elkaar.

Door gebruik te maken van de CountryCheck heeft u een snelle en betrouwbare oplossing om te beoordelen welk landenrisico uw onderneming loopt.

CountryCheck is ook uitermate geschikt om de landenrisico’s op basis van het cliëntonderzoek in het kader van Wwft, Wtt of Wft in kaart te brengen.

Scores & Risicofactoren

Aan de hand van de Corruption Perception Index (CPI), de Basel index en de door CountryCheck samengestelde CIRA score krijgt u in één oogopslag een duidelijk overzicht van de risico's per land.

Sancties

Per land zijn de toegepaste sancties aangegeven met een omschrijving, zodat u in één oogopslag een beoordeling kunt maken.

Download als PDF

Het gezochte land kunt u vervolgens beoordelen. Deze gegevens kunnen worden gedownload, zodat u deze gemakkelijk aan uw dossier kunt toevoegen.

Uitgebreid zoeken

Om de laatste ontwikkelingen per land te blijven volgen, kan er gebruik gemaakt worden van de uitgebreide Google zoekopdracht. Aan de hand van een door ComplyNow samengestelde query worden de zoekresultaten per land weergegeven.

Wilt u meer weten over CountryCheck?

Neem contact op